Skip to content

Van Hart Tot Hart

Wie zijn wij

Remke

Mijn jeugd werd gekenmerkt door een dominante moeder, een afwezige vader en veel ziekenhuisopnames, waarbij ik tot drie maal het bijna niet overleefde. Dit heeft mij getekend, maar ook sterker gemaakt. 

Als fysiotherapeut werkte ik met mensen en had weliswaar gedurende die 4 jaar psychologie gestudeerd, maar zat vast als iemand met een psychologisch probleem kwam. Met praten alleen kwam ik er niet. 

Er ging een wereld voor mij open, toen ik hoorde van het Innerlijke Kind. Ik legde contact met Dick Nijssen (Heerde) en Trisha Caetano (VS) die mij leerden wat het Innerlijke Kind inhield en hoeveel invloed het Innerlijke Kind uit kan oefenen op mij als volwassene. 

Gemakkelijk ging dat leerproces niet. Er was onverwerkte boosheid, verdriet, kou, teleurstelling, angst, onzekerheid, eenzaamheid en meer van dit soort gevoelens, waarvan ik de bron niet kende. Ook de Innerlijke Criticus maakte overuren en er waren momenten dat ik dacht: “Wat voor zin heeft dit alles, was ik er maar nooit aan begonnen”…

Echter, nu jaren later, kijk ik terug op een rijke ervaring en kan ik concluderen dat ik nu wel gelukkig ben en dat het de moeite meer dan waard was. Ik ging van “overleven” naar “leven”, mijn hart opende zich en ik kon meer in verbinding met andere mensen leven. Ik kan je wel verzekeren dat dat een stuk plezieriger aanvoelt en veel minder energie kost.

 

Ik was zo geraakt door dit proces, dat ik het andere mensen ook wilde laten ervaren. Mijn therapeutische gereedschapskist was naar mijn idee nog niet groot genoeg. Ik leerde weliswaar te analyseren, maar had naar mijn gevoel niet voldoende praktische vaardigheden gekregen om andere mensen bij te staan in hun therapeutisch proces. Vandaar dat ik ging studeren bij TranceArt en bekwaamde mij in Hypno- en Regressietherapie. Ik leerde vaardigheden uit de Reïncarnatietherapie (Hans ten Dam) en de NLP. Tevens maakte ik mij de technieken eigen uit o.a. (familie)opstellingen volgens Hellinger, Transactionele Analyse van Eric Berne, Primal, Tantra, Sexual Grounding van Willem Poppeliers, Voice Dialogue, Reiki, PRI, Somatic Experiencing van Peter Levine, Sensomotorische Therapie van Pat Ogden en creatieve therapie.

In 2011 ben ik gevraagd les te gaan geven in het OWC (Oost West Centrum) in Antwerpen. 

Van 2012 tot 2014 ontwikkelde ik de Adult Attachment Therapy. Dit bleek een schot in de roos te zijn. Zelfs vanuit de reguliere geneeskunde (kinderpsychiatrie) en de psychologie, was er grote belangstelling. Dit slokte allemaal zoveel tijd op, dat ik besloot mijn  baan bij een farmaceutisch bedrijf te beëindigen en me volledig te gaan richten op dit psychotherapeutisch werk.

Ik vond de liefde in België en emigreerde in 2015, waar ik thans met grote vreugde woon en werk. 

In 2016 startte ik met het geven van de 3-jarige beroepsopleiding tot Innerlijke Kind Coach. Deze opleiding start nu eens per twee jaar. (Door Corona, start die weer in september 2022)

In 2020 rondde ik mijn opleiding Somatic Experiencing (Peter Levine) af bij de European Association for Somatic Experiencing(R). Nummer: ID-No. SENL2020-10027 

Terugkijkend op dit alles, ben ik dan ook zeer verheugd en dankbaar te ervaren hoe al deze ontwikkelingen (van een eerste kennismaking met het Innerlijke Kind tot de opleidingen en een bloeiende praktijk in Muizen) tot stand zijn gekomen. Ik ervaar dan ook dat ik door een “Hoger Iets” gestuurd wordt en geef me er dan ook geheel aan over. 

Wil je nog meer over mij weten: zie www.owc.be

Van Hart tot Hart

Remke

Isabelle

Isabelle en Remke gaan binnenkort hun krachten bundelen.